Skip to main content
gazdaságinformatika

Bankká válik Csehországban a Revolut fintech szolgáltató

Szerző: 2021. augusztus 9.No Comments

„Működésbe léptette európai bank liszenszét a Revolut Csehországban az elmúlt héten – írja a Prague Monitor. Mindez a fintech szolgáltató azon cseh ügyfelei részére, akik továbblépnek az alkalmazásban a banki szintre, lehetővé teszi, hogy betétvédelemben részesüljenek.

A 2015-ben alapított vállalkozás, melyet a legutóbbi finanszírozási körben 33 milliárd dollárra értékeltek, hat év alatt Nagy-Britannia legnagyobb piaci értékű technológiai startupjává vált, míg Európában csak a svéd Klarna előzi meg a fintech-ek közül.

Az alkalmazás cseh felhasználó a Revolut Bankot az alkalmazáson belül, pár perc alatt élesíthetik. A fintech vállalat mindeddig több mint 300 ezer cseh felhasználót nyert meg és a cég bízik abban, hogy letéti számlái és különböző szolgáltatásai több értéket teremtenek és biztonságosabbak, mint a hagyományos bankok ajánlatai.

A Revoult a leggyorsabban növekvő fintech vállalat Európában, mert minden cselekedetünk központjában a felhasználó áll. A termékünk dizánja mindenkinél jobb, nincsenek rejtett költségek és folyamatosan új és innovatív pénzügyi termékeket hozunk létre – mondta a cég társalapítója és vezérigazgatója, Nik Sztoronszky, aki szerint a cseh bank elindítása nagyobb biztonságot és bizalmat nyújt a felhasználók számára és lehetővé teszi, hogy a cég új termékeket és szolgáltatásokat indíthasson a közeljövőben.

Az elmúlt évben a Revolut Litvániában és Lengyelországban is bankká változott, aminek eredményeként erőteljesen versenyképes hiteltermékeket dobott piacra. A pénzügyi szolgáltatások mellett a cég júliusban az utazási piac irányába is nyitott.

A cég mindeddig 16 millió felhasználót tudott gyűjteni és 2020 végére már nyereségessé is vált, ám a legutóbbi finanszírozási körben valószínűtlennek nevezte a tőzsdére lépést. A vállalat szintén londoni központú vetélytársa a Wise júliusban debütált a tőzsdén, részvényenkénti 800 pennis áron, ami azóta több mint 950 penny fölé drágult.

A Revolut a brit hatóságok felé is benyújtotta januárban a bank létrehozása iránti kérelmet, ahogy márciusban az Egyesült Államokban is.”

Forrás:
Bankká válik Csehországban a Revolut; Kosztolányi Bálint; Világgazdaság; 2021. augusztus 4.