Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyarművelődés

Legyen kötelező a maszk, ezt kéri az egyetemektől és főiskoláktól a rektori konferencia

Szerző: 2021. november 13.No Comments

„A Magyar Rektori Konferencia elnöksége – a jelenléti oktatás folytatása mellett – a távolságtartás és kötelező maszkhasználat előírását javasolja a felsőoktatási intézményeknek.

Az elnökség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt is tudatta: a rektori konferencia minden felsőoktatási hallgatónak, oktatónak, kutatónak és munkavállalónak javasolja a koronavírus elleni harmadik oltás beadatását is.

A maszkviselést az elmúlt hetekben egymás után tették kötelezővé a nagyobb felsőoktatási intézmények, csütörtökön például a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) azt közölte, hogy a campus belső tereiben hétfő óta kötelező a maszkviselés,  és „minden olyan órát áthelyeznek online platformra, amely jelentős minőségromlás nélkül megvalósítható az online térben”. A féléves munkákat értékelő szakmai fórumokat és kiállítást („Kipakolás”) online szervezik meg, ahogy a november 26-i nyílt napot is.

A modellváltó, vagyis egy ideje alapítványi formában működő MOME és a Szegedi Tudományegyetem emellett már azt is bejelentette, hogy dolgozói számára kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, a kecskeméti Neumann János Egyetemen azonban nem terveznek szigorítást. Az állami felsőoktatási intézményekben – ilyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az Eötvös József Főiskola – kötelező lesz az oltás.”

Forrás:
Legyen kötelező a maszk, ezt kéri az egyetemektől és főiskoláktól a rektori konferencia; Eduline; 2021. november 12.
Lásd még: Minden állami egyetem munkavállalójának kötelező lesz az oltás; Eduline; 2021. november 11.