Skip to main content
informatikaközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarművelődésUncategorized

Bécs és Budapest a CEU InnovationsLab akcelerációs programjának helyszínei

Szerző: 2022. január 16.No Comments

„Hat hónapos akcelerációs programját idén két helyszínen tartja az egyetem.

Hat hónapig mentorálást, sőt Budapesten coworking irodát is kínál a CEU startupokat támogató akcelerációs programja, amely idén már Bécsben is jelen lesz. A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni, írta közleményében a CEU InnovationsLab.

A 2016-os indulása óta a CEU InnovationsLab (CEU iLab) közel 80 csapatot segített, hogy felkészüljenek a vállalkozói létre, például megtanulják kezelni a növekedéssel járó nehézségeket.

A program ötvözni igyekszik a kurrens piaci igényeket az egyetemi oktatás előnyeivel. Az akcelerációs program résztvevői például hallgathatják a CEU releváns kurzusait, és szorosan együttműködhetnek az egyetem hallgatóival az iLab gyakornoki programjában és az úgynevezett „Capstone” projektjekben. Így a csapatok közvetlenül kaphatnak többek között jogi, pénzügyi vagy adatelemzési támogatást olyan szakemberektől, akik szintén motiváltak a startup ötletének megvalósításában.

Fontos része a programnak a mentorálás: a CEU iLab vezető- és készségmentorai sokféle szakmai háttérrel rendelkeznek, maguk is gyakorló vállalkozók és/vagy felső vezetők.

Folyamatosan fejlesztik a programot

A CEU iLab folyamatosan fejleszti akcelerációs programját, szerintük ennek eredménye az is, hogy a kezdetben egy évig tartó program időtartamát megfelezhették. „Azt tapasztaltuk, hogy az első hat hónapban van a legnagyobb jelentősége a támogató rendszernek. Az igazán elkötelezett alapítók ennyi idő alatt bizonyítani képesek a projektjük életképességét, és tudnak kevesebb támogatással, önállóan is fejlődni. Természetesen csapataink 6 hónap után alumniként továbbra is részei maradnak az iLab közösségnek, részt vesznek az eseményeken, workshopokon és a network örökös tagjai lesznek” – mondta Dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

A fejlesztések eredménye továbbá, hogy a budapesti helyszín mellett lesz iLab a CEU bécsi campusán is. A bécsi jelenlét révén a felvételt nyert csapatok részt vehetnek az ausztriai ökoszisztéma jelentős szereplőit felvonultató Entrepreneurship Avenue rendezvényen, amelynek az iLab az idén társszervezője lesz.

Az iLab-os csapatok továbbra is szabadon használhatják a budapesti coworking irodát és az egyetem budapesti campusának infrastruktúráját, hiszen a program továbbra is Budapesten zajlik, angol nyelven.

A programra az iLab weboldalán lehet jelentkezni. A szervezők olyan csapatokat várnak, akiknek megoldásai nemzetközi szinten is értelmezhetőek, növelhetőek és fenntarthatóak.”

Forrás:
Bécs-Budapest startup-tengelyt épít a CEU InnovationsLab; Bitport.hu; 2022. január 13.