Skip to main content
közigazgatás: magyarmédiaművelődéstársadalom

Gyerekkel a digitális világban – ingyenesen elérhető e-learning tananyag szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára

Szerző: 2022. január 16.No Comments

„Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája tudatosító tevékenysége keretében 2018 óta működő Digitális Médiaműveltség Szülőknek Program kiterjesztése érdekében elkészült egy minden érdeklődő szülő, illetve gyermekekkel foglalkozó szakember számára elérhető, interaktív, önálló tanulást lehetővé tevő e-learning tananyag.

A Gyerekkel a digitális világban tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be az érdeklődőknek; támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon. A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló / gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók. A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető.

A tananyag öt rövid modulból áll:

  • Gyerekek a digitális világban
  • A gyermek magánszférája és személyes adatai az interneten
  • Tudatos médiaétrend, képernyőidő és függőség
  • Egyensúlyban a digitális világban – önmagunkkal és másokkal
  • A digitális médianevelés alapjai

A kampánylinkre kattintva nyílik meg a Nexius Learning felülete, ahol egy gyors regisztráció után hozzáférhetővé válnak a tananyagok. A kurzust befejező résztvevők egy névre szóló, letölthető oklevélhez jutnak hozzá.”

Forrás:
Gyerekkel a digitális világban – ingyenesen elérhető e-learning tananyag szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára; Digitális Jólét Program; 2022. január 3.