egészségügyközigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitikatársadalom

Az időseknek saját otthonukban nyújt digitális segítséget a Gondosóra program

Szerző: 2022. március 21.No Comments

„A magyar idősek elsősorban saját otthonukban szeretnének élni, ezt segíti a kormány Gondosóra programja – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapest XI. kerületében, ahol egy 81 éves nyugdíjasnak adott át jelzőkészüléket.

Fülöp Attila hangsúlyozta: az idősek olyan segítséget keresnek, amely megadja az otthoni biztonságérzetüket. Ezért indította el a kormány a Gondosóra programot, amely egy jelzőkészülékből és a “mögötte álló”, éjjel-nappal az egész országból elérhető diszpécserszolgálatból áll.

Az államtitkár közlése szerint a Gondosóra programot négy év alatt fokozatosan építik fel, és minden 65 év feletti magyar állampolgár, aki regisztrál a gondosora.hu oldalon, kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható jelzőkészüléket.

A program mintegy 1,5 millió idős embert érinthet – jelezte Fülöp Attila.

Simicskó István, a kerület KDNP-s országgyűlési képviselője az óra átadásakor a Gondosóra programot a kormány “emberközpontú politikája” újabb bizonyítékának nevezte.

A készülék jelentősen növeli az idős emberek biztonságérzetét, hiszen bármilyen problémája van, a diszpécserközpontból azonnal tudják segíteni az ellátását – hangsúlyozta.”

Forrás:
Az idősek saját otthonában nyújt segítséget a Gondosóra program; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2022. március 17.