Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Módosult a Településtervezési Szabályzat – Korszerűsítés, egyszerűsítés, digitalizálás

Szerző: 2022. április 19.No Comments

„A Miniszterelnökség módosította a Településtervek elkészítését és elfogadását támogató Településtervezési Szabályzatot, amely részletes előírásokat tartalmaz a településtervek elkészítéséhez, többek között az alkalmazandó műszaki követelményekre, valamint a tervezői és hatósági adatszolgáltatásokra vonatkozóan.

Módosult a településtervek elkészítését és elfogadását támogató Településtervezési Szabályzat. A településtervezés és településfejlesztés korszerűsítését, egyszerűsítését és digitalizálását célzó intézkedések eredményeként 2021 szeptemberében közzétette a Miniszterelnökség a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján megalkotott Településtervezési Szabályzatot. A dokumentum a Kormányrendeletben rögzített követelmények alkalmazását segíti elő, így részletes előírásokat tartalmaz többek között a településtervek elkészítéséhez, az alkalmazandó műszaki követelményekhez és a tervezői és hatósági adatszolgáltatásokhoz.

A Miniszterelnökség a kormany.hu oldalon közzétette a Településtervezési Szabályzat 2022. áprilisi I. módosítását. Megváltozott az 1. melléklet, amely keretében pontosításra kerültek az adatszolgáltatás részét képző adatkörök és azok tartalma. Módosult a helyi (kerület) építési szabályzat szabályozási tervi melléklete térképi téradat-rétegeinek műszaki követelményeit és jelkulcsát tartalmazó 3. melléklet is, amely keretében egyes térképi rétegek megjelenítési módja, attribútum adatai, és elnevezése is aktualizálásra került.

A Településtervezési Szabályzat 1. módosított változatát innen tudja letölteni.

Forrás:
Módosult a Településtervezési Szabályzat; Lechner Tudásközpont; 2022. április 12.