közigazgatás: magyarközigazgatási informatikatechnikatudomány

Gál András Levente veszi át a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nkft. ügyvezetői feladatait

Szerző: 2022. június 19.No Comments

„A tulajdonosi jogokat gyakorló Technológiai és Ipari Minisztérium döntése értelmében a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait 2022. június 16-i hatállyal Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője veszi át.

A jogelődeivel együtt 80 éves múltra visszatekintő ágazati kutatóbázis eddigi vezetője, Schváb Zoltán a jövőben szakmai tanácsokkal segíti a cég működését. A társaság munkáját ügyvezető-helyettesként támogatja Rohács Dániel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezetője, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke.

A KTI tevékenysége a hazai ipar- és technológiafejlesztés, a környezetvédelmi törekvések szempontjából egyformán kiemelkedő jelentőségű közlekedési ágazat egészét lefedi, a képzésre, kutatásra és tanúsításra is kiterjed. Az új vezetéssel szembeni legfőbb elvárás a technológiaintenzív fejlesztések megvalósítása, a logisztikai terület hangsúlyosabb megjelenítése a vállalat működésében. A rendelkezésre álló erőforrások hasznosításában érdemi mozgásteret nyit, hogy több feladatot – elsősorban a menetrendi összehangolásét – az újonnan megalakult Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) visz tovább.”

Forrás:
Új vezetők a Közlekedéstudományi Intézet élén; Technológiai és Ipari Minisztérium; 2022. június 16.