Skip to main content
művelődéstechnikatudomány

A BME két csapata is bejutott a Európa legnívósabb nemzetközi rakétaversenyére, a European Rocketry Challenge-re

Szerző: 2022. július 4.No Comments

„A BME Suborbitals, a Budapesti Műszaki Egyetem mostanra 50 főből álló csapata 2021 elején alakult azzal a céllal, hogy szakmai közösségként fogja össze az űripar iránt érdeklődő hallgatókat, fiatalokat. A csapat korábban már a legelső általuk fejlesztett rakétával 2. helyezést ért el a nemzetközi Big Rocket Competition versenyen, idén pedig hazánkat képviselhetik az Európa legelismertebb sportrakéta eseményeként számon tartott European Rocketry Challenge-en.

A nemzetközi versenyt a Portugal Space Agency (Agência Espacial Portuguesa) azzal a céllal hozta létre, hogy ösztönözze a fiatal mérnökjelölteket az innovatív megoldásokra, ezáltal hozzájárulva technológiai készségeik fejlesztéséhez. Az European Rocketry Challenge megmérettetésére a legjobb európai egyetemekről csak 25 csapat jutott be. Az értékelés során a zsűri a műszaki megvalósítását, a repülés minőségét és a csapat dinamikáját is figyelembe fogja venni.

A csapat korábban már fejlesztett egy saját rakétát, amivel 2. helyezést értek el a nemzetközi Big Rocket Competition versenyen.

A másik hazai csapat, a BME Aerospace a 9000 méteres célmagasság kategóriában fog indulni, ahol 7 ellenfelük lesz. A két csapat most Európa legrangosabb rakétaversenyére készül, melyet a Portugál Űrügynökség hozott létre azzal a céllal, hogy ösztönözze a fiatal mérnökjelölteket az innovatív megoldásokra…”

Forrás:
A BME csapata bejutott a Portugál Űrügynökség európai rakétakilövő versenyére; Prím Online; 2022. június 28.
Két hazai csapat is bejutott a Portugál Űrügynökség európai rakétakilövő versenyére; androgeek; 2022. június 29.