Európai Uniójogközigazgatás: magyarpolitikatörvények, határozatok

Navracsics Tibor: nyílt pályázaton döntenek majd a közbeszerzési integritási hatóság tagjairól

Szerző: 2022. szeptember 11.No Comments

„”A pedagógusokat nem lehet eléggé megfizetni” – mondta el a kötcsei piknikre érkezve újságíróknak Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. A politikus arra utalt, hogy az EU-val a források felszabadításáról szóló tárgyalás egyik vállalása az, hogy a pedagógusok bérét a mindenkori átlagbérhez igazítják.

Navracsics ezzel kapcsolatban azt emelte ki: reméli, megfelelnek a magyar kormány vallalásai az Európai Bizottságnak például a közbeszerzési integritási hatóság esetében, amelynek tagjaira, mint a hvg.hu kérdésére elmondta, nyílt pályázatot terveznek kiírni.

A kormány a hétfői Magyar Közlönyben közölte azokat a kormányhatározatokat, amelyekben – felvállaltan az uniós tárgyalások előmozdítása érdekében – ígéretet tett egy korrupcióellenes hatóság és korrupcióellenes munkacsoport felállítására. A határozat szerint szeptember végéig születhetnek meg az ezzel kapcsolatos javaslatok és a hatóság november végéig kezdheti meg a munkáját.

A kérdés, hogy ez elég lesz-e.”

Forrás:
Navracsics Tibor: Nyílt pályázaton döntenek majd a közbeszerzési integritási hatóság tagjairól; HVG.hu; 2022. szeptember. 10.