közigazgatás: magyartörvények, határozatok

Dányi Gábor az állami beruházási kerettörvény kidolgozásáért, a beruházási kontrolling- és elszámolási rendszer működtetéséért felelős miniszteri biztos

Szerző: 2022. szeptember 18.No Comments

„A Hivatalos Értesítőben jelent meg az építési és beruházási miniszter utasítása. Lázár János szeptember elsejétől 2024. június végéig Dányi Gábort az állami beruházási kerettörvény kidolgozásáért, a beruházási kontrolling- és elszámolási rendszer működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. A miniszteri biztos tevékenységét maga a miniszter irányítja.

Dányi Gábor
* látja el az állami beruházási kerettörvény tervezetének kialakításával összefüggő feladatokat,
* áttekinti az állami beruházóknál vezetett nyilvántartásokat, informatikai rendszereket, intézkedik azok egységesítése érdekében,
* gondoskodik a beruházások hiteles nyilvántartási és kontrollingrendszerének kialakításáról és működtetéséről.

Dányi Gábor tavaly nyáron mondott le. Addig az európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár volt a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökségen, de korábban már Lázár Jánosnak is dolgozott. Közgazdász majd az igazgatásszervezői diplomája megszerzése után a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál kezdte pályafutását, de a magyar EU-tagság óta mindig a fejlesztési pénzek kezelésével foglalkozott, dolgozott a Medgyessy-kormány idején Dobrev Klárának, aztán a Gyurcsány-kormány idején Bajnai Gordonnak,”

Forrás:
Lázár János maga mellé vette a Gulyás Gergelyt tavaly elhagyó helyettes államtitkárt; Farkas György; 24.hu; 2022. szeptember 15.
3/2022. (IX. 14.) ÉBM utasítás miniszteri biztos kinevezéséről; Nemzeti Jogszabálytár
Az építési és beruházási miniszter 3/2022. (IX. 14.) ÉBM utasítása miniszteri biztos kinevezéséről; Hivatalos Értesítő; 2022. évi 53. szám; 2022. szeptember 14.; 4238-4239. o. (PDF)