Skip to main content
gazdaságInternetközigazgatás: magyartávközlés

Záró mérföldkövéhez ért a Szupergyors Internet Program a szigetvári járásban

Szerző: 2023. január 23.No Comments

„Záró mérföldkövéhez ért a Szupergyors Internet Program keretében megvalósuló újgenerációs hírközlő hálózat építése a szigetvári járásban.

A beruházást követően a legmodernebb, gigabitképes optikai hálózaton válik elérhetővé a szupergyors internet a települések lakói számára. Emellett digitális kábeltévé és vezetékes telefonszolgáltatás is lehetővé válik a térségben. A fejlesztéssel érintett 35 településen, valamint településrészeken, az elkészült hálózati részeket folyamatosan, 2023. január közepétől az év első negyedév végéig adják át, ezáltal biztosítva a hálózatra történő rákapcsolódási lehetőséget a helyi lakosok, vállalkozások számára.

A fejlesztésről január 12-én Szentlászlón tartott sajtótájékoztatón a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség képviseletében dr. Spaller Endre, a szervezet elnöke vett részt.

A szupergyors internet bevezetése jelentős lakosságmegtartó erőt jelent, hiszen már egyre több munkához szükséges. A kormány célja az is, hogy ezzel is támogassa a fiatalok, családok kistelepüléseken maradását, illetve a falvakba költözését. A legmodernebb hírközlő hálózatnak köszönhetően többen tudják az otthonról való távmunka, a home office lehetőségeit is kihasználni, a családok így közelebb maradhatnak egymáshoz – fogalmazott Dr. Spaller Endre.

A fejlesztés így a lakosság mellett a vállalatok számára is kedvez. A közszolgáltatások és az oktatás területén is óriási a szerepe, hiszen a feladatellátáshoz, az oktatás modern és minőségi megvalósításához elengedhetetlen a megfelelő hálózat – tette hozzá a KIFÜ elnöke.”

Forrás:
Mérföldkövéhez ért a Szupergyors Internet Program – KIFÜ; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ); 2023. január 16.