Skip to main content
közigazgatás: magyarszakirodalomszervezet

Megjelent a Projektmenedzsment Útmutató – PMBOK Guide hetedik kiadásának magyar fordítása

Szerző: 2023. október 15.No Comments

„A kiadvány
* A fejlesztési megközelítések teljes skáláját tükrözi (prediktív, hagyományos, adaptív, agilis, hibrid stb.);
* Egy egész fejezetet szentel a fejlesztési megközelítések és a folyamatok testreszabásának;
* Bővíti az eszközök és technikák listáját a „Modellek, módszerek és produktumok” című új fejezetben;
* A leszállítandók mellett a projekt végeredményeire összpontosít; és
* Integrálódik a PMIstandards+™ programmal, ezáltal a felhasználóknak hozzáférést biztosít olyan tartalmakhoz, amely segíti őket a Projektmenedzsment útmutató munkájuk során történő alkalmazásában.

28 Önkéntes lektor

A fordítást egy elkötelezett önkéntesekből álló csapat dolgozta ki és finomította, biztosítva a legnagyobb pontosságot és egyértelműséget

PM tudásátadás magyar nyelven

Fontosnak tartjuk, hogy a hazai szakembereknek anyanyelvükön is hozzáférhetővé tegyük a globális pm sztenderdeket. A kiadvánnyal célunk, hogy elősegítsük a folyamatos tudásátadást, és segítsük a magyar projektmenedzsereket abban, hogy sikeresen tudjanak helytállni feladataik ellátásában.

A PMI Budapest saját kiadása

A PMI Budapest által létrehozott kiadás a helyi projektmenedzsment közösség munkáját képviseli. Ez a kiadvány a szakterület fejlesztése és a magyar szakemberek támogatása iránti elkötelezettségünk egyik megnyilatkozása.

A Projektmenedzsment Útmutató – PMBOK® Guide egy átfogó és teljességre törekvő kézikönyv, mely nélkülözhetetlen szakirodalma a projektmenedzsment nemzetközi tudásanyagának, mindemellett pedig alapvető forrása a projektmenedzsment területén alkalmazott minősítő vizsgáknak világszerte.

Az azonnali gyakorlati alkalmazás érdekében a könyv 60 módszer és 76 eszköz leírását adja, további 22 modell rövid bemutatásával. A kézikönyv egy átfogó projektmenedzsment tudásanyagot biztosít, a szakterületet ezáltal egy magasabb absztrakciós szinten szemlélve és bemutatva, a gyakorlatban is alkalmazható eszközök és módszerek biztosításával.”

Forrás:
Projektmenedzsment Útmutató – PMBOK Guide hetedik kiadás, magyar fordtás; Project Management Institute Budapest, Magyar Tagozat; 2023. október
Lásd még:
Projektmenedzsment betekintés: PMBOK Guide 7 magyar fordítása a vezető lektor szemüvegén keresztül; Török Zoltán; PMI Budapest blog; 2023. szeptember 29.