Skip to main content
jogközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Érthetőbbé válhatnak a jogalkotási folyamatok

Szerző: 2024. február 12.No Comments

„Áttekinthetőbbé válnak az állami döntés-előkészítés és a jogalkotás folyamatai, miután jóváhagyásra került az Adatalapú döntéshozatali és jogalkotási folyamat támogatása a hatékonyság és átláthatóság növelése, valamint a szabálytalanságok kockázatának csökkentése érdekében – RRF-9.6.1-21-2023-00001 című projekt végrehajtásához kapcsolódó Támogatási Szerződés. A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretén belül valósul meg, közel 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

A szakpolitikai célok megvalósítását az adatalapú kormányzati döntéshozatal teszi lehetővé, amelyben fontos szerepe van a közszférában dolgozók megfelelő szakértelmének. A most megvalósuló projekt hozzájárul az ehhez szükséges ismeretek szélesebb körű elsajátításához, elősegíti a pontosabb döntések, összefüggések és trendek felismerését, valamint közérthetően enged betekintést egyes jogszabályok működési mechanizmusába a gazdasági élet és a civil szervezetek képviselői, valamint a lakosság számára.

Az 1 932 253 840 Ft támogatásból megvalósuló program a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség vezetésével, az Igazságügyi Minisztériummal és a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-vel létrejött közös konzorciumban valósul meg.”

Forrás:
Érthetőbbé válhatnak a jogalkotási folyamatok; Igazságügyi Minisztériumm; 2024. február 6.