Skip to main content
energiafenntartható fejlődésközigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitika

Online konzultáció indul a zöldenergiáról

Szerző: 2024. április 2.No Comments

„Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére, amire jó alkalmat teremt a most indult online zöld konzultáció – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A tárcavezető szorgalmazta, hogy minél több ember vegyen részt az online párbeszédben, mert „közös ügyünk a zöldenergia”.
Kiemelte, hogy teremtett világunk megóvása közös kötelesség, amiért „minden nap teszünk is”.
Elmondta, hogy az elmúlt száz évben Magyarország erdeinek területe megduplázódott, ami a magyar gazdák és erdészek összefogásának eredménye. A cél az, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki az erdővel és fával borított térségek.
Hozzátette, hogy e cél elérése érdekében indult el az Országfásítási program. A kezdeményezés része, hogy a 10 ezer lakosnál kisebb települések zöldítése történjen meg, amit a Településfásítási program szolgál.
A Településfásítási program nemrég meghirdetett negyedik ütemének részeként év végéig 56 ezer darabra nő a földbe kihelyezett fák száma – mondta.
Nagy István kitért arra is, hogy természeti kincseink megóvásáért dolgoznak nap mint nap a nemzeti parki igazgatóságok is, az általuk megvalósított beruházások 300 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát.
Ezek a kezdeményezések kiemelten segítenek a klímaváltozás elleni fellépésben és a kormány által megfogalmazott klímasemlegességi célok elérésében – mondta a miniszter.
A videó szerint a kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon érhető el.”

Forrás:
Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a zöldenergia térnyerésére; Agrárminisztérium; 2024. március 28.
——–

A felmérésről

Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Most online társadalmi párbeszédet indítunk a zöldenergia kérdésében. A felmérésben egyebek között a zöldenergia megtermelésének és tárolásának fontosságáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedésnek az állami támogatásáról, a szabályozási rendszer szigorításáról, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők…”

Forrás:
Közös ügyünk a zöldenergia; Online felmérés