Skip to main content
gazdaságjogközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Elindult a megújult E-cég betekintő szolgáltatás

Szerző: 2024. május 19.No Comments

„Az Igazságügyi Minisztérium egy korábban már meghatározott kiemelt célja, hogy a cégnyilvántartási rendszert, az E-cég betekintés szolgáltatást megújítsa, működését biztonságosabbá és még hatékonyabbá tegye. Az E-cég betekintő szolgáltatás újra elindult, immár megújulva áll a felhasználók rendelkezésére.

Az elmúlt időszakban több előremutató fejlesztést valósítottunk meg a szolgáltatással kapcsolatban, amelynek célja az ügyfelek által jelzett észrevételek javítása és pótlása, a szolgáltatás minőségének fokozása, valamint működésének stabil alapokra helyezése volt.

Ezzel párhuzamosan megvalósult az informatikai infrastruktúra és a működtető környezet korszerűsítése is. A fejlesztést követően, immár naprakész adatok érhetők el az E-cég betekintő szolgáltatáson keresztül. A továbbfejlesztés az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Bírói Hivatal között megkötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően valósulhatott meg.”

Forrás:
Elindult a megújult E-cég betekintő szolgáltatás; Igazságügyi Minisztérium; 2024. május 16.

„Az Ügyfél Irathozzáférési Rendszer E-CÉG BETEKINTÉS menüpontjában cégjegyzékszám alapján kereshet a nyilvános cégiratok között. A letöltött iratok megtekintéséhez e-szignó alkalmazás szükséges.

Tájékoztatjuk, hogy egy felhasználó 24 órán belül legfeljebb 100 keresést indíthat.

A keresőfelület használatához bejelentkezés szükséges – amennyiben már rendelkezik Ügyfélkapu+ szolgáltatással vagy eSzemélyi igazolvánnyal, akkor kattintson az oldal jobb felső sarkában található BEJELENTKEZÉS menüpontra.”

Forrás:
E-CÉG BETEKINTÉS; Ügyfél Irathozzáférési Rendszer (ÜIR)