Skip to main content
Európai Unióközigazgatás: magyarpolitika

Uniós projektekhez szükséges önerőhöz nyújt pályázati támogatást a kormány

Szerző: 2024. október 5.No Comments

„A kormány célja, hogy 2027 végére a lakosság számának megfelelő mértékre növelje a magyaroknak jutó uniós pénz arányát.
A most megjelent Felhívás arra ad lehetőséget, hogy a már benyújtott pályázatokhoz szükséges önerőt magyar költségvetési forrásból kiegészítse.

A közvetlen Európai Uniós források maximális elérését segíti elő a 2024-ben a Közigazgatási és Területfejlesztési Miniszter által a kormany.hu valamint a palyazat.gov.hu weboldalakon meghirdetett felhívás, amely a 2021-2027-es programozási időszakra benyújtott pályázatok hazai forrásból történő támogatását teszi lehetővé többek között költségvetési szervek, helyi önkormányzatok, egyesületek, egyházi jogi személyek, alapítványok és többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok számára.

A támogatási kérelmek befogadására a felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség. ”

Forrás:
Uniós projektekhez szükséges önerőhöz nyújt pályázati támogatást a kormány; Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium / MTI OS; 2024. október 2.

„A Magyar Kormány elkötelezett amellett, hogy a 2021-2027 programozási időszak végére a közvetlen irányítású uniós programok keretéből elnyert magyar részesedés arányát a lakosságarányos mértéknek megfelelő szintre növelje.

A Felhívás lehetőséget nyújt az Európai Bizottság felé már benyújtott pályázatok önerő támogatására.

A közvetlen Európai Uniós források maximális elérését segíti elő a 2024-ben a Közigazgatási és Területfejlesztési Miniszter által a https://www.kormany.hu valamint a https://www.palyazat.gov.hu weboldalakon meghirdetett felhívás. A Felhívás a közvetlen irányítású uniós programok keretében a 2021-2027-es programozási időszakra benyújtott pályázatok hazai forrásból történő támogatását teszi lehetővé; többek között költségvetési szervek, helyi önkormányzatok, egyesületek, egyházi jogi személyek, alapítványok és többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaságok számára.

A támogatási kérelmek befogadására a Felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség.”

Forrás:
A közvetlen irányítású uniós programok keretében megvalósuló projektek hazai forrásból fedezett önerő támogatása a 2024. évben; Pályázati Portál; 2024. október 1.
KTM-1-2024 FELHÍVÁS a 2024. évben az egyes közvetlen irányítású uniós programok keretében megvalósuló projektek ÖNERŐKÖLTSÉGÉNEK hazai forrásból történő támogatásához; 2024. szeptember 10. (DOC-fájl)