Skip to main content
közigazgatási informatika

Informatika a Társadalomért Konferencia

Szerző: 2010. október 23.No Comments

„Első ízben idén kerül sor a rendezvényre Informatika a Társadalomért Konferencia címmel, a balatonfüredi Anna Grand Hotelben 2010. november 11-12-én (csütörtök-péntek) az Informatikai Vállalkozások Szövetségének társszervezésében. A konferencián górcső alá vesszük az állam és önkormányzatok szempontjából fontos informatikai kérdések teljes spektrumát, így érintjük az elektronikus közigazgatás nagy témaköre mellett az internet-elérés bővítésének lehetőségeit, az oktatás, a gazdaság informatikai vonatkozásait, az aktuális távközlési kérdéseket, valamint ide vonatkozó egyéb kiegészítő területeket (közbeszerzés, pályáztatás stb). A kérdés minden területen ugyanaz: az államnak, önkormányzatoknak milyen feladataik, milyen eszközeik vannak az információs társadalom építésében.

A konferencia fővédnökének, főelőadójának Dr. Fellegi Tamást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszterét kértük fel. A konferencián Dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár mellett számos magas rangú informatikai kormánytisztviselőt, európai parlamenti képviselőt, város- és hivatalvezetőket, a Fővárosi Önkormányzat informatikai vezetését várjuk előadóként.
A nagy előadások, kerekasztal-beszélgetések mellett a közigazgatási informatikai vezetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy különösen az elektronikus közigazgatás, telekommunikáció témakörén belül kisebb szekciókban megismerjenek esettanulmányokat, legjobb gyakorlatokat, cégek termékeit, szolgáltatásait.”

Forrás:
A konferencia webhelye
Informatika a Társadalomért Egyesület