Skip to main content
közigazgatás: magyar

„Gőzerővel zajlik a közigazgatás átalakítása”

Szerző: 2010. október 29.november 1st, 2010No Comments

„Jól halad a közigazgatás átalakítása, ebben fontos szerepe van a jogszabályi háttér megteremtésének, amely jelenleg is zajlik – mondta el az InfoRádiónak Gál András Levente. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint fontos, hogy az ebbe a szférába belépő fiatalok is büszkék lehessenek arra, hogy a köz szolgálatába állnak, ehhez pedig vonzóvá kell tenni az államigazgatási pályát.
A politikus azt reméli, hogy a minisztérium működése január elsejéig eléri azt az üzemmódot, amely már rendezettnek, stabilnak tekinthető. Az biztos, hogy a tárca az új kormányzati struktúrában az előzőhöz képest sokkal nagyobb erőforrásokkal hatékonyabban tud majd működni – tette hozzá.

A közszolgálati egyetemi képzés létrehozásáról Gál András Levente elmondta: a miniszterelnök még a nyáron fogalmazta meg azt az elvárását, hogy a Rendőrtiszti Főiskola, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, illetve az államigazgatási képzést végző intézmények intenzívebben működjenek együtt.

Meg kell vizsgálni, hogy melyik tantárgyakat lehet átfedésbe hozni, és arra is lehetőséget kell adni, hogy leszerelt rendőr vagy katona adott esetben találhassa meg az életpályáját a közigazgatásban.

Emellett azon fiatalok számára is meg kell nyitni az utat, akik a rendőri, katonai pálya, illetve az ezekhez kötődő civil életút iránt érdeklődnek – fejtette ki a politikus.

Magyarországon egyelőre nincs ilyen közszolgálati csúcsegyetem. Ennek életre keltése Gál András Levente szerint két év alatt megvalósulhat, és így elindulhat például a minőségi jogalkotói képzés.”

Forrás:
„Gőzerővel zajlik a közigazgatás átalakítása”, Inforádió, 2010. október 27.