Skip to main content
közigazgatás: magyar

Létrejön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Szerző: 2010. november 16.No Comments

„…Az APEH és a VP összevonásával létrejövő szervezet mintegy 23 ezer főt foglalkoztat és több mint százmilliárd forinttal gazdálkodik majd; a kormánypártok előzetes számításai szerint a két szervezet összevonásával évi 8-10 milliárd forintos megtakarítás érhető el.

A tervek szerint 2011. január 1-jétől közös hivatal jön létre a vezetői és funkcionális szintek integrálódásával, egy évvel később megvalósulhat a közös folyószámla-vezetés, míg a teljes integrációra 2013-ban kerül sor…

Az új egységes hivatal központi szervei: a központi hivatal, a bűnügyi főigazgatóság, az informatikai feladatokat ellátó intézetek, valamint a humánerőforrás-fejlesztési feladatokat ellátó intézet. A javaslat szerint a bűnügyi főigazgatóság és a humánerőforrás-fejlesztési feladatokat ellátó intézet jogi személyiséggel rendelkező – a NAV költségvetési fejezetén belül önállóan működő és gazdálkodó – költségvetési szervek lesznek.

Mindkét elnökhelyettes munkáját két szakfőigazgató támogatja, őket – az érintett elnökhelyettes javaslatára – az elnök nevezi ki, és menti fel. A NAV az informatikai rendszerek és az elektronikus ügyintézés fejlesztése érdekében gazdasági társaságot működtet, amelynél a tulajdonosi jogokat az elnök gyakorolja.”

Forrás:
Létrejön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, MTI, 2010. november 16.