Skip to main content
jogtávközlés

A Magyar Kormány szállt harcba egy domainért

Szerző: 2010. december 18.december 20th, 2010No Comments

„A kormanyablak.hu a Magyar Kormánynak és egy magánszemélynek is kellett volna. Győzött az állam…

A .hu domaintérben megigényelt, azonban egy másik fél által jogsértőnek tartott domain nevek ügyében az ISZT Tanácsadó Testület jogosult dönteni.

A testület havi gyakorisággal 2-3 ügyben hoz állásfoglalást, a legtöbb esetben egyetértésben hozzák meg határozataikat a tagok. A kormanyablak.hu kapcsán beadott panasz megítélésével kapcsolatban a december 16-án megtartott ülésen azonban nem volt teljes összhang a tagok körében.

A kormanyablak.hu domaint Seres Zoltán („Panaszolt”) igényelte 2010. szeptember 6-án. Az igénylés ellen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium („Panaszos”) élt kifogással és kérte a domain delegálásának megtagadását, valamint annak a részére történő delegálását.

A Minisztérium kifogásában előadta, hogy a területi közigazgatásban létrehozandó integrált ügyfélszolgálatok egységes és közérthető elnevezése a „kormányablak” lesz ezért szeptember 20-án kérte a kormanyablak.hu domain regisztrálását saját regisztrátoránál. Az eljárás során derült fény arra, hogy egy magánszemély, – a Panaszos véleménye szerint – vélhetően rosszhiszeműen, szeptember 6-án igényelte ugyanezen domain regisztrálását.”

Forrás:
A Magyar Kormány szállt harcba egy domainért, domainabc.hu, 2010. december 17.