Skip to main content
gazdaságinformatika

Bankkártyán a cafeteria

Szerző: 2011. január 18.január 23rd, 2011No Comments

„Mágnescsíkkal ellátott plasztik kártyára utalhatják január elsejétől a munkáltatók a béren kívüli juttatásokat, vagyis a cafeteriát. Bauer Éva, a rendszert működtető MultiPay Zrt. ügyvezetője azt mondja, egyelőre négyezer patikapénztáras elfogadóhelyen használható a kártya, de terveik szerint februárra-márciusra több tízezer elfogadóhellyel bővülhet a szolgáltatás.

Bauer Éva szerint nemcsak a több száz dolgozót foglalkoztató nagy cégeknek éri meg majd kártyát használni, hanem a kisebbeknek is, amelyek korábban éppen a költséges adminisztráció miatt nem adtak a dolgozóknak béren kívüli juttatást.”

„A cafeteriaszolgáltatások adminisztrációjának egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszer-áruházlánc és szupermarket-hálózat üzletei is elfogadják, de várhatóan belép még a BKV és más szolgáltatók is. A hideg- és melegétel-utalványokat is helyettesítő kártyával ezért várhatóan az egész országban lehet fizetni.

Timár György, a Multi-Pay rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya potenciális ügyfeleinek száma minimálisan 1 millió alkalmazott – ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban. A plasztikra épülő informatikai rendszer megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat, mivel egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle cafeteria juttatásokat.”

Forrás:
Bankkártyán a cafeteria, Kossuth Rádió, 2011. január 18.
Jön a cafeteriakártya, HVG.hu, 2011. január 3.