Skip to main content
közigazgatás: magyar

Navracsics: jelenlegi önkormányzati feladatokkal is bővülhet a kormányablakok ügyintézési köre

Szerző: 2011. január 28.No Comments

„Olyan önkormányzati feladatok kerülhetnek át a kormányablakokhoz, amelyek országszerte hasonló elbírálásúak, és a jövőbeni feladatmegosztás szempontjából az állami feladatellátás körébe tartoznak – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az MTI-nek pénteken Salgótarjánban.
Navracsics Tibor a Nógrád Megyei Kormányhivatal első összmunkatársi értekezlete után elmondta: az egyeztetés még tart.
Arra a kérdésre, hogy személy szerint milyen feladatok átadását tartaná célszerűnek, a miniszter úgy reagált: erre nem szeretne válaszolni, mert azzal üzenne az önkormányzatoknak, hogy mit kellene odaadni.
Azokat a feladatokat érdemes megvizsgálni, amelyeket akár a szabványosítás, akár az azonos elbírálási szempontok miatt országszerte ugyanúgy lehet intézni, vagyis nem helyi érzékenységű ügyek – tette hozzá.
Mint mondta, úgy néz ki, tudják tartani azt az elképzelést, amely szerint 2013-tól épülne ki a járási szintű kormányablak-hálózat.
A miniszter jelezte, informatikai fejlesztések és jogszabály-módosítások kérdése is, hogy az ügyintézési kör milyen ütemben tud szélesedni; a cél az, hogy a ciklus végére a jelenleginél sokkal szélesebb ügyintézési körrel várják az ügyfeleket a kormányablakok.
Navracsics Tibor azt is elmondta, hogy az egyes megyékben a korábbi ügyfélforgalmi statisztikák alapján alakították ki a státuszok számát a kormányhivatalokban, de ha ezek túl kevésnek bizonyulnak, lehet változtatni a jövőben. Az elsődleges cél most az, hogy megtaláljuk azt az ideális létszámot, amellyel hatékonyan működhet a közigazgatás – tette hozzá.”

Forrás:
Navracsics: jelenlegi önkormányzati feladatokkal is bővülhet a kormányablakok ügyintézési köre, Fejér Megyei Hírlap, 2011. január 28.