Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

Meg kell szakítani a műsort, ha katasztrófahelyzet van

Szerző: 2011. április 6.No Comments

„A katasztrófahelyzetekkel kapcsolatos információk terjesztésével kapcsolatban írt alá kedden együttműködési megállapodást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az új médiatörvény szerint a négy közszolgálati és a közösségi műsorszolgáltatónak műsorukat megszakítva kell beszámolniuk az eseményekről, illetve így kell tenniük azoknak a médiumoknak is, amelyeknek vételkörzetében a tragédia történt.

A közlemények küldésében, illetve fogadásában egy elektronikus levelező rendszer nyújt segítséget, ide „kötik be” a négy közszolgálati, az országos kereskedelmi és a közösségi médiaszolgáltatókat. Ez a rendszer garantálja a jövőben azt, hogy a veszélyre figyelmeztető üzenet minden körülmények között eljusson az emberekhez. Az NMHH emellett elektronikus úton hozzáférést biztosít a katasztrófavédelemnek a médiaszolgáltatókról vezetett hatósági nyilvántartásához.

Amennyiben katasztrófa történne, az médiahatóság szakmai segítséget nyújt a kiesett hálózatok helyreállítását végző polgári védelmi szervezeteknek, közreműködik a katasztrófahelyzet kezeléséhez szükséges kiegészítő hírközlési kapacitások létrehozásában, illetve a szükséges információknak, az egyéb hálózatok felhasználásával történő továbbításában.”

Forrás:
Meg kell szakítani a műsort, ha katasztrófahelyzet van, HVG.hu, 2011. április 5.