Skip to main content
közigazgatás: magyar

Hogyan alakul át a területi közigazgatás?– Szabó Erika Győrben

Szerző: 2011. június 6.No Comments

„…Költséghatékonyságot is várnak az új rendszertől
– Az átalakítástól a rendszer átláthatóságán és egyszerűsödésén túl költségcsökkenést is várunk. A Kormányhivatalok kialakításával megüresedett ingatlanok bérleti szerződéseit felmondtuk, így megszabadultunk a rezsi- és őrzési költségektől is.

A jövőben a takarítási és egészségügyi felülvizsgálatok költségét is közbeszerzéssel kívánjuk megoldani. Az intézmények jogi képviseletét is egységesítjük, és búcsút inthetünk a milliós ügyvédi számláknak – fejtette ki a költséghatékonysággal kapcsolatban Széles Sándor.

Több mint ötezren a Kormányablak előtt
– A jelenlegi tapasztalatok nagyon jók a győri kormányablakkal kapcsolatban. Érdeklődéssel, és várakozással fogadták a győriek ezt a lehetőséget. Viszonylag sokan, eddig több mint ötezren keresték fel az ügyfélfogadási tereket január óta. A legtöbben az ügyfélkapu létesítésével kapcsolatban érdeklődnek, de ugyanilyen sokan jönnek az anyasági támogatás igénylésével kapcsolatos ügyek miatt is, ez havonta 50-60 ügyfelet jelent.

Sopronban az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban is nagy az érdeklődés. A földhivatali szolgáltatások, a tulajdoni lap és térképszelvény kiadás ügyintézése iránt feltűnően kimagasló az érdeklődés, azonban az effajta igényeket az informatikai háttér hiányában még nem tudjuk kiszolgálni – árulta el a győri intézmény működéséről portálunk kérdésére Széles Sándor, aki hozzátette, hogy a hivatalok átszervezése miatt nem tervezik az államigazgatási szervekben dolgozó munkavállalók elbocsájtását, hiszen a további feladatokat is az ő közreműködésükkel kívánják megoldani.”

Forrás:
Hogyan alakul át a területi közigazgatás?– Szabó Erika Győrben vette szemügyre a Kormányablakot, Szűcs Anita, kisalfold.hu, 2011. május 26.