Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Élő online ügyfélszolgálatot indít a XII. kerület

Szerző: 2011. június 10.június 12th, 2011No Comments

„Ingyenes, internetes ügyfélszolgálati rendszert vezet be június 14-től a fővárosi XII. kerületi önkormányzat – jelentette be Pokorni Zoltán polgármester.

A XII. kerületben élők az önkormányzat weboldalán is intézhetik jövő keddtől hivatali ügyeiket. A Magyarországon egyedülálló szolgáltatás során operátor segítségével felgyorsítják és egyszerűbbé teszik az ügyintézést – mondta Pokorni Zoltán.

Kezdetben a helyi adóigazgatási, építésigazgatási, városgazdálkodási, vagyongazdálkodási és általános igazgatási irodák munkatársait lehet elérni az online felületen. A szolgáltatás segítségével előzetes időpontot egyeztethetnek a kerületi lakók a személyes ügyintézésre. Az operátor az ügyfeleknek interneten keresztül küldheti át a szükséges formanyomtatványokat, és segít eligazodni a weboldalon.

A szolgáltatás üzemeltetése havonta húszezer forintjába kerül az önkormányzatnak – mondta Pokorni Zoltán. A rendszer használatához mindössze egy számítógép kell internetkapcsolattal, a mikrofonos fejhallgató előny. A weboldal használatához regisztráció nem szükséges, de emiatt – adatvédelmi okokból – a folyamatban lévő ügyekről az internetes ügyfélszolgálat nem ad tájékoztatást.”

Forrás:
Élő online ügyfélszolgálatot indít a 12. kerület, Index.hu/MTI, 2011. június 9.