Skip to main content
közigazgatás: magyar

Megalakult a Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium

Szerző: 2011. június 25.No Comments

„Veszprém – Szerdán délelőtt a megyeházán megalakult a Veszprém Megyei Államigazgatási Kollégium – tájékoztatta közleményben szerkesztőségünket a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

A közlemény szerint a testület többek között elemzi és értékeli a kormányzati feladatok területi megvalósításának helyzetét; egyezteti és értékeli az ellenőrzések tapasztalatait; elemzi a központi államigazgatási szervek területi szerveinek és az érdekképviseleti szervek, köztestületek együttműködését, valamint előmozdítja a területi informatikai kapcsolatok összehangolt fejlesztését és működését.
A kollégium munkájában a kormányhivatal törzshivatalának, valamint szakigazgatási szerveinek vezetői mellett olyan szervezetek vesznek részt, mint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. Az állandó meghívottak között van a Veszprém Megyei Bíróság és a főügyészség, a NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselője is. A kollégium vezetője, s egyben elnöke dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott. A szerdai alakuló ülésen elfogadták a kollégium munkatervét és ügyrendjét – írták a közleményben.”

Forrás:
Megyei államigazgatási kollégium alakult, Győrffy Árpád, Napló Online, 2011. június 23.