Skip to main content
közigazgatás: magyar

Elkészült a katonai életpálya-modell

Szerző: 2011. július 22.No Comments

„”Olyan ez, mint egy térkép. Világosak az elvárások: ha valaki belép fiatal tisztként, onnan kezdve pontosan tudja, hogy milyen állomásokon keresztül jut el karrierje végpontjáig” – mondta a miniszter.

Ha már nincs lehetőségük az előmenetelre, a katonák lehetőséget kapnak arra, hogy a megszerzett tudást felhasználva aktív munkavállalóként helyezkedjenek el a közigazgatásban. A modell egyik legfontosabb eleme ugyanis, hogy megteremti a közszolgálat különböző ágai közötti átjárhatóságot – hívta fel a figyelmet Hende Csaba.

Ezt szolgálja az is, hogy a jövőre induló Nemzeti Közszolgálati Egyetemen azonos alapképzést kaphat a rendőr, a katona és a civil tisztviselő, ennek köszönhetően pedig később – továbbképzés után – más területen is elhelyezkedhetnek az ott végzők. Egy katonatiszt, aki kikerül a honvédség állományából, a közszolgálatban kezdheti meg második karrierjét.

A rendszer része lesz a honvédség értékelő és vizsgaközpontja, ami a katonák teljesítményének, szakmai tudásának, felkészültségének objektív mérését szolgálja. Ez a rendszer kulcsa, mivel ezen alapul a kiválasztás – tette hozzá.”

Forrás:
Elkészült a katonai életpálya-modell, Honvédelmi Minisztérium, 2011. július 19.