Skip to main content
közigazgatási informatika

Számítási felhőkre tér át az amerikai kormány

Szerző: 2011. július 26.No Comments

„Az Egyesült Államok kabinetje úgy döntött, hogy a jövőben a számítási felhő technológián alapuló megoldásokat akarja előnyben részesíteni, éppen ezért a következő években bezárják a kormány tulajdonában lévő szerverközpontok 40 százalékát.

Vivek Kundra, az amerikai kabinet informatikai vezetője elmondta, hogy a lépéssel várhatóan több milliárd dollárt takaríthatnak majd meg. A Barack Obama vezette kormány tulajdonában jelenleg 2000 szerverközpont van, a következő években ezek közül 800-at számolnak fel. A cél a költségek csökkentése és az elvégzett munka hatékonyságának növelése.

A tervekből kiderült, hogy a legnagyobb költségmegtakarítás azáltal érhető el, hogy a szerverközpontok számára az eddiginél jóval kevesebb hardvert és szoftvert kell megvásárolni. Emellett természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a 800 szerverközpont bezárásával komoly áramszámlát lehet megspórolni és jelentős mértékben csökkenni fog a kibocsátott káros anyagok mennyisége is.

Kundra kiemelte, hogy a centrumok felszámolása már önmagában 3 milliárd dollárral csökkentheti a kiadásokat. A program első szakaszában, még az idén 137 létesítményt szüntetnek meg, majd 2012-ben további 41 központ jut hasonló sorsra. Más források szerint viszont idén 195, a jövő év végéig pedig összesen 373 számítógépközpont szűnik meg. ”

Forrás:
Számítási felhőkre tér át az amerikai kormány, Berta Sándor, SG.hu, 2011. július 25.