Skip to main content
közigazgatás: magyar

Hatékonyan működik a Vas megyei kormányhivatal

Szerző: 2011. augusztus 1.No Comments

„A 2011. január elsejével létrejött, több szervezetet integráló hivatal feladatköre a jövőben tovább bővül. Egyre ismertebb a kormányablak is, ahol naponta este nyolc óráig intézhetik ügyeiket az állampolgárok. Legtöbben ügyfélkapu létesítés miatt keresték fel az ügyintézőket az elmúlt hat hónapban.

Az elmúlt fél évben sikerült a kormányhivatali rendszert működőképessé tenni, és stabilizálni – így értékeli a megalakulás óta eltelt időszak eredményeit a kormánymegbízott. A kormányzati célkitűzések egyike az egyszerűbb, központosított államigazgatás kialakítása, ennek első lépése volt a hivatalok létrehozása.

Harangozó Bertalan – kormánymegbízott, Vas Megyei Kormányhivatal
„Részben van költséghatékonysági pozitív hatása, és az integráció azt is eredményezte, hogy a 16 szakigazgatási szerv hatékonyabban tud együtt dolgozni, és hatékonyabb a kommunikáció a törzshivatallal is.”

A kormányhivatalok a közigazgatás fejlesztésének lépéseit tartalmazó Magyary-program mentén dolgoznak a jövőben. Ősztől tárgyal a parlament a járások létrehozásáról, ami újabb feladat elé állítja az apparátust. 2013 végére az egyablakos ügyintézés elérése a cél, ennek első lépése volt a kormányablakok létrehozása. Egyre többen keresik fel a Hunyadi úti ügyfélszolgálatot.

Dr. Lampért Bernadett – ügyfélszolgálati osztályvezető
„Az elmúlt fél évben az ügyfélkapu létesítése volt a leggyakoribb ügytípus. 324 ügyfélnek létesítettünk ügyfélkaput. A második leggyakoribb a családi pótlék igénylés és az anyasági támogatás.”

Az állampolgársági kérelmek befogadását és a Széchenyi Tervvel kapcsolatos információadást is itt végzik, ősztől perdig tovább bővül a feladatkörük.”

Forrás:
Hatékonyan működik a Vas megyei kormányhivatal, Szombathelyi Televízió, 2011. július 29.