Skip to main content
gazdaságinformatika

Valós idejű online tájékoztató rendszert indított a MÁV-Start – némi hibával

Szerző: 2011. augusztus 3.augusztus 7th, 2011No Comments

„A MÁV-Start elindította a térképen követhető valós idejű online utas tájékoztatást – jelentette be Monszpart Zsolt vezérigazgató.

A MÁV-Start honlapon elérhető, percenként frissülő Vonatinfo rendszerben a Magyarországon közlekedő személyszállító vonatok helyzete látható, ebből az utasok tájékozódhatnak a személyvonatok érkezéséről, az esetleges késésekről – mondta a vezérigazgató. Monszpart Zsolt hangsúlyozta: a MÁV-Start igyekszik egyre jobb szolgáltatást nyújtani, aminek egyik fontos mérföldköve a Vonatinfo interaktív rendszer indítása, amely tervezhetőséget, áttekinthetőséget és információ keresi lehetőséget ad az utasok számára.

A jövőben várható utastájékoztatási fejlesztéssel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy az idén karácsony környékén okostelefonon is el lehet majd érni a vasúti közlekedési információkat, például vágányzárról, rendkívüli eseményekről, marketing akciókról. A vonaton utazó jegyvizsgálók is megkapják majd sms-ben az információkat, hogy az utasokat helyben tudják tájékoztatni a közlekedésről – tette hozzá a vezérigazgató.

Kormányos László, a MÁV-Start termék- és üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a közösségi közlekedési vállalatok együttműködése révén a későbbiekben kölcsönösen biztosítani tudják majd a forgalmi adatokat, például egy esetleges késésnél az átszállásnál megvárhatják az utasokat. Jándi Péter, a MÁV tanácsadója elmondta, hogy a most bemutatott térképes online információs rendszer kialakítása 15 millió forintba került, a több vasúttársaság adatait tartalmazó központi információs adatbázis kialakítása és üzemeltetése 150 millió forintot, az okostelefonhoz kapcsolódó fejlesztések pedig 12,9 millió forintot tesznek ki.”

Szerkesztői megjegyzés:
Csak „gratulálni” lehet, hogy a fejlesztés során az Apple böngészőjét nem vették figyelembe.

Forrás:
Valós idejű online tájékoztató rendszert indított a MÁV-Start, HVG.hu/MTI, 2011. augusztus 2.