Skip to main content
közigazgatás: magyar

Heves megye hátat fordított az OTP-nek

Szerző: 2011. augusztus 3.augusztus 7th, 2011No Comments

„A Magyar Államkincstár (MÁK) átvette a Heves Megyei Önkormányzat számlavezetését, elsőként az önkormányzatok közül – tájékoztatta az önkormányzat médiareferense kedden az MTI-t.

A megyegyűlés július 6-i ülésén határozott arról, hogy azonnali hatállyal felmondja az OTP banknál vezetett folyószámláját, és a MÁK-ra bízza a számlavezetést – emlékeztetett Rénes Marcell. Az államkincstár augusztus 1-jétől kezeli az önkormányzat, illetve a megyei intézmények külön számláit, összesen 60 al- és letéti számlát. Utóbbiak a különböző pályázatokhoz kapcsolódnak – tette hozzá. Mindez azok után történt, hogy május közepén adósságrendezési eljárás indult a fideszes vezetésű önkormányzat ellen, és válságköltségvetést fogadott el a közgyűlés, az OTP pedig folyamatosan blokkolta az önkormányzat számlájára érkező forrásokat.

Szabó Róbert, a megyegyűlés fideszes elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a megye előző szocialista vezetése okozta az önkormányzat eladósodását. Ennek a 12 éves korszaknak a lezárása ad okot az adósságrendezési eljárásra – mondta korábban Szabó Róbert. Sámoly György, az önkormányzat mellé kirendelt pénzügyi biztos az eljárás megindulásakor közölte, hogy az OTP, az önkormányzat számlavezető bankja 6,2 milliárd forintos hitelezői követelést jelentett be az önkormányzattal szemben, és ez csak egy része a várható hitelezői igényeknek.”

Forrás:
Heves megye hátat fordított az OTP-nek, HVG.hu/MTI, 2011. augusztus 2.