Skip to main content
közigazgatás: magyartávközlés

Hivatalosan is kiderült: távozik a helyettes államtitkár

Szerző: 2011. augusztus 13.No Comments

„Megerősítette pénteken Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára, hogy kezdeményezik Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.

Nyitrai Zsolt a budapesti Sziget fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél a helyettes államtitkár felmentését. „Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát” – mondta Nyitrai Zsolt. „Az értékelés első lépése lehet egy ilyen típusú kezdeményezés” – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt ugyanakkor hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket. Mint mondta, a héten „támadás érte” az infokommunikációs államtitkárságot, egy országos napilap „negatív híreket fogalmazott meg” az államtitkársággal és saját személyével kapcsolatban. „Ezek a hírek természetesen minden alapot nélkülöznek” – mondta.

Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről szerdán jelent meg beszámoló először egy országos napilapban. Másnap egy másik országos lap arról írt, számában, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött. A beszámoló szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.

Pletykák helyett „én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni” – hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten. Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a szélessávú internet szolgáltatás. Az államtitkárság másik fő törekvése az, hogy az elektronikus kormányzati gerinchálózat üzemeltetését 2012 elejétől átvegye az állam, a harmadik kiemelten fontos feladat pedig az, hogy fejlesszék a kis- és a közepes vállalkozások informatikai infrastruktúráját.”

Forrás:
Napi Gazdaság, 2011. augusztus 12.