Skip to main content
közigazgatás: magyarművelődés

A tanárok is készülnek az iskolakezdésre

Szerző: 2011. augusztus 24.augusztus 29th, 2011No Comments

„Tanévnyitó tájékoztató konferenciát tartott kedden a zalai pedagógusok számára a Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete a megyeházán.

A nagy melegben is zsúfolásig telt a Deák-terem, hiszen az ágazatot érintő változásokra minden érintett kíváncsi. Az egybegyűltek csalódottan vették tudomásul, hogy a közoktatási államtitkárságról az előzetes ígéretek ellenére most senki nem tudott eljönni, a tanácskozásra, mivel költségvetési megbeszélésen vettek részt.

A Nagy Kálmán megyegyűlési alelnök által megnyitott konferencia résztvevői hasznos információkat hallhattak Kalamár Mártától, a Zala Megyei Kormányhivatal újonnan felállt Oktatási Főosztályának vezetőjétől a szervezet leendő feladatairól, hatósági jogköreiről. Ezután Pácsonyi Imre projektmenedzser beszélt a Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ egy éves munkájáról, melynek TÁMOP-pályázat adott teret. Így vált lehetővé, hogy a régióban 600 intézménnyel kapcsolatba lépve gyűjtsék a mások számára is hasznosítható egyedi pedagógiai ötleteket.
A zalai pedagógiai intézet feladatainak egy részét a fenntartó megyei önkormányzat döntése nyomán a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet veszi át,…”

Forrás:
A tanárok is készülnek az iskolakezdésre, Arany Horváth Zsuzsa, Zalai Hírlap, 2011. augusztus. 23.
Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ