Skip to main content
közigazgatás: magyar

Nőni fog az iskolaigazgatók presztízse? – a miniszter fogja őket kinevezni

Szerző: 2011. augusztus 24.No Comments

„A döntést, mint az állam képviselője, a kormányhivatal fogja hozni, de az önkormányzatnak javaslattevő szerepe lesz – mondta az államtitkár.

Nyakunkon az iskolakezdés. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Ma Reggelben elmondta, hogy arra készülnek, hogy a jövőben az igazgatókat, ha nem is minden iskolatípusban, de a miniszter fogja kinevezni.

Az államtitkár elmondta, hogy mindezt nem azért szeretnék, hogy kontrollt gyakoroljanak, hanem szeretnék fölemelni a munkakör presztízsét, hisz egy miniszteri kinevezésnek súlya van.

Hoffmann a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy a döntést, mint az állam képviselője, a kormányhivatal fogja hozni, de az önkormányzatnak javaslattevő szerepe lesz.

Arra a kérdésre, hogy mi változik a következő tanévben az oktatási államtitkár elmondta, hogy folyamatos változásban van az oktatásügy. „A törvény ősszel kerül a parlament elé, és a következő hetekben tárgyalja a kormány. (…) Az új törvény a következő tanév elsejével léphet hatályba, így ebben a tanévben olyan változás, amit a törvény szabályoz nem várható” – mondta.

Az államtitkár elmondta: egy éve járom az országot, az álláspontom azóta, hogy az államnak nagyobb szerepet kell vállalni az egész iskolarendszer működtetésében. A fenntartói feladatokról elmondta, hogy az önkormányzatoknak a köznevelésről szóló törvény meg fogja adni a lehetőséget, arra, hogy a saját területükön lévő iskolákkal kapcsolatban feladatokat gyakoroljanak, jogosultságaik legyenek.”

Forrás:
Nőni fog az iskolaigazgatók presztízse? – a miniszter fogja őket kinevezni, MTV, 2011. augusztus 23.