Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Népszámlálás: internetes kitöltés és zöld szám a csalók ellen

Szerző: 2011. szeptember 18.No Comments

„Két hét múlva indul a népszámlálás. Az előkészületek lassan befejeződnek, a számítógépes hátteret kiépítették, és már tesztelték. Ezúttal az interneten is válaszolhatunk a kérdésekre.

Az interneten akár 20-30 perc alatt végezhetünk a népszámlálási kérdőív kitöltésével. A kérdezőbiztosok szeptember utolsó napjaiban juttatják el a lakcímekre az egyedi azonosítószámot is tartalmazó borítékot. A kapott kóddal a www.enepszamlalas.hu oldalon bejelentkezve, regisztrálva október 1–16. között lehet megválaszolni a feltett kérdéseket.

Aki nem ezt választja, azt a kérdezőbiztosok keresik majd fel. Mintegy negyvenezer önkéntes végzi ezt a munkát. Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese a Krónikának elmondta: több módon is igyekeznek elejét venni a bűncselekményeknek, visszaéléseknek. Az ORFK-val bűnmegelőzési megállapodást kötöttek, és két ingyenesen hívható, zöldszámot is működtetnek. Azonnal meg tudják mondani az bármilyen lakcím esetén, hogy az ember, aki az ajtóban áll számlálóbiztos, vagy sem – jelentette ki az elnökhelyettes.”

Forrás:
Népszámlálás: internetes kitöltés és zöld szám a csalók ellen, Hirado.hu, 2011. szeptember 18.