Skip to main content
informatikatársadalom

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás novemberben Budapesten

Szerző: 2011. szeptember 26.No Comments

„A szervezők bejelentették, hogy az FSF.hu Alapítvány 2011-ben újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A rendezvény helyszíne a BME épülete az Infoparkban, időpontja 2011. november 12. A konferencia reggel kilenc órától délután negyed hatig tart, előadói szekciói és a kiállítás párhuzamosan zajlanak, így minden látogató találhat számára érdekes előadásokat, megfelelő elfoglaltságot.

A konferencián kiemelt előadóként szerepelnek: Kadlecsik József, a Linux-kernel csomagszűrő alrendszerének, a netfilternek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, a Firefox és a LibreOffice magyar honosításának meghatározó alakja és a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Torma László (Toros), a hazai Ubuntu-közösség egyik vezéralakja, blogger és szervező. Ők fogják a jelentkező előadók közül kiválasztani azokat, akik várhatóan érdekes és hasznos előadásokat fognak tartani.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig minél több szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezeteket, valamint cégeket hívnak meg. A részvétel látogatók számára ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül.”

Forrás:
Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás novemberben Budapesten, IT café, 2011. szeptember 9.