Skip to main content
közigazgatás: magyar

A KIM stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Doktoranduszok Országos Szövetségével

Szerző: 2011. szeptember 29.No Comments

„Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a Doktoranduszok Országos Szövetségével (DOSZ) kedden Budapesten; ennek értelmében a tárca számít a fiatal szakemberek tudására a jogalkotási folyamatban.

A megállapodás értelmében a magyar doktoranduszok közösségének tagjai doktori tanulmányaik alatt a magyar közigazgatás és közszolgálat tudásbázisának kialakításában és erősítésében vállalnak részt.

A dokumentum szerint Navracsics Tibor miniszter azt vállalta, hogy a fiatal kutatókkal olyan hálózati munkakapcsolatot alakít ki, amely az Európai Unió teremtette körülmények között, határok nélkül biztosítja az eszmecsere és közös fejlesztő munka feltételeit.

A megállapodás aláírásánál Navracsics Tibor utalt arra, hogy az új jogalkotási törvény lehetővé teszi a tárcák számára, hogy szakpolitikai tevékenységüket összehangolják külső szereplőkkel is. Közölte, a mostani és a hasonló megállapodásokat „erőnek, lehetőségnek, és a jövőre vonatkozóan újabb jó megoldások megtalálásának” tartja.

Elmondta, a DOSZ-szal kötött megállapodás a KIM számára különös haszonnal járhat, hiszen az érintettek olyan tudással rendelkeznek, amire a tárcának szüksége van. Arról beszélt: olyan tehetséges fiatalemberekre számítanak, akik a saját szakterületükön már bizonyítottak, és a jövőben is komoly tudományos teljesítmények előtt állnak.

Utalt arra, hogy számos olyan technikai és szakpolitikai kérdés van, amelyet a KIM csak rendkívül magas áron tudna megvásárolni a piacon.

Közölte, a doktoranduszok tudását szeretnénk becsatolni a jogalkotási folyamatba. Mint mondta, igyekeznek majd minden döntéshozatali, jogalkotási anyagot megismertetni a szövetséggel, melyekhez várják majd a magas színvonalú szakmai, konstruktív észrevételeiket.

Navracsics Tibor ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a doktoranduszok számára is hasznos az együttműködés, mert annak keretében elméleti tudásukat, kutatásaikat a gyakorlatban hasznosíthatják.”

Forrás:
Navracsicsék számítanak a doktoranduszokra, Ma.hu/MTI, 2011. szeptember 27.