Skip to main content
közigazgatási informatika

Új távlatok az e-közigazgatás oktatásban

Szerző: 2011. október 2.No Comments

„A magyar közigazgatás előtt álló kihívások megkövetelik a korszerű informatikai technikák használatát. A kormányhivatalok elektronikus ügyintézése, a kormányablakok összetett rendszerei informatikai intelligenciát igényelnek a tisztviselőktől, amelyet már felsőfokú tanulmányaik során el kell sajátítaniuk, majd továbbképzésük során fejleszteniük kell.

Dr. Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítéséért felelős miniszteri biztos Dr. Imre Miklóssal, a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kar dékánjával és Poros Gáborral, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatójával közösen avatta fel Magyarország első Multi Workplace Computing (MWP) laboratóriumát a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán 2011. szeptember 28-án.

A fejlesztés célja, hogy a leendő tisztviselők megismerjék a legmodernebb szoftver és hardver technológiákat, egyúttal gyakorlatot szerezzenek azok alkalmazásában is. A tervek szerint az e-közigazgatási oktatás fejlesztésének következő lépése egy virtuális ügyintézési rendszer felállítása lesz. A laboratórium eszközeit a Fujitsu Technology Solutions Kft. adományozta és telepítette a Karon, valamint a cég szakemberei az oktatásban is aktívan részt vállalnak.”

Forrás:
Új távlatok az e-közigazgatás oktatásban, Nemzeti Közigazgatási Intézet, 2011. szeptember 29.