Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

Francia küldöttség látogatott a megyei kormányhivatalba

Szerző: 2011. október 11.No Comments

„Vezető közigazgatási szakemberekből álló, francia belügyi delegáció látogatott pénteken a Fejér Megyei Kormányhivatalba, Michel Pinauldt prefektus vezetésével. A küldöttség tagjait dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott és dr. Balogh Ibolya főigazgató fogadta .

Dr. Dorkota Lajos tájékoztatást adott a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezetéről, működéséről, sokrétű tevékenységéről. Szakmai tájékoztatójában elemezte a területi közigazgatási reform eddigi és következő lépéseit, a Fejér megyei sajátosságokat. A kormánymegbízott szólt a megyei önkormányzati intézmények január 1-jén tervezett átvételéről, s a járási rendszer megteremtésének területi előkészületeiről is.

Michel Pinauldt prefektus – aki a Francia Köztársaság belügyminiszterének szaktanácsadója -, áttekintette a francia közigazgatás helyzetét, a prefektúra-rendszert, tájékoztatást adott a francia közigazgatás előtt álló aktuális feladatokról.

A francia küldöttség, ezt megelőzően, kétnapos magyarországi látogatása során, találkozott és szakmai eszmecserét folytatott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium érintett állami vezetőivel a területi közigazgatási reform folyamatáról, feladatairól, s tárgyaltak a két szaktárca közötti, szorosabb együttműködés kialakításáról. A francia vendégek látogatást tettek a Fővárosi Kormányhivatalban is.”

Forrás:
Francia küldöttség látogatott a megyei kormányhivatalba, Fejér Megyei Kormányhivatal, 2011. október 7.