Skip to main content
közigazgatás: magyar

Feljelentést tesz az LMP az államosítás miatt

Szerző: 2011. október 23.No Comments

„Az önkormányzati vagyon államosítása során a kormány alapvető jogelveket, jól működő intézményeket, struktúrákat „tesz a földdel egyenlővé, és elkótyavetyéli a helyi közösségek vagyonát” – olvasható a Szilágyi Péter országgyűlési képviselő és Falusi Norbert választmányi tag által szignált közleményben. Megengedhetetlennek nevezik, hogy a kormány „a jogállami normákat, a tulajdonjog intézményét súlyosan sértő módon szervezze át a közszolgáltatások rendszerét”.

Kiemelik, hogy a megyei közgyűlési elnökök nem rendelkeznek hatáskörrel az önkormányzati vagyon felett, ez a megyei közgyűlés kizárólagos hatásköre. Szilágyi Péter és Falusi Norbert tudomása szerint az elnökök a megállapodások aláírására semmilyen felhatalmazással nem rendelkeztek, ezért – írják – úgy látják, hogy az ügyben felmerül a hivatali visszaélés gyanúja.

Az átvállalni kívánt adósság és az ezen a címen átvett vagyon nincs arányban egymással – hangsúlyozzák az ellenzéki politikusok, akinek az álláspontja szerint ezek a döntések súlyos károkat okoznak a megyei önkormányzatoknak, ami felveti a hűtlen kezelés megalapozott gyanúját is.”

Forrás:
Feljelentést tesz az LMP az államosítás miatt, HVG.hu/MTI, 2011. október 21.