Skip to main content
közigazgatási informatika

Jó úton halad Magyarország IT stratégiája

Szerző: 2011. október 27.No Comments

„Az Amerikai Egyesült Államok kormányzati IT stratégiájának első számú felelőse, Steven L. VanRoekel magyar kormányzati szakemberekkel folytatott tapasztalatcserét. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalából (KEK KH) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM) érkező magyar delegációval megosztotta az e-kormányzat, e-közigazgatás, az okmány- és kártyarendszerek bevezetése során szerzett tapasztalatokat, valamint bemutatta nekik az ezek hátteréül szolgáló informatikai rendszerek működését.

Az Egyesült Államok IT stratégiája számos téren megegyezik a Magyarországon, a bevezetés szakaszában álló informatikai stratégiával. Mindkét nemzet szakmai képviselői egyetértettek abban, hogy a cél, egy olyan informatikai rendszereken alapuló szolgáltatásportfólió és szolgáltatásminőség bevezetése, amely képes az állampolgárok jelenlegi, de akár még látens igényeit is kielégíteni.

Az amerikai pozitív tapasztalatok egyértelmű megerősítést adtak, hogy hazánk jó irányban halad a magas szintű, kötelező állami e-szolgáltatások kialakítása mellett további értéknövelt e-szolgáltatások forradalmian új bevezetésével a magyar közigazgatásban.”

Forrás:
Jó úton halad Magyarország IT stratégiája, Infotér.eu, 2011. október 25.