Skip to main content
gazdaságszakirodalom

Postapiaci stratégiát javasol az ÁSZ

Szerző: 2011. december 2.No Comments

„A Magyar Posta késésben van a 2013. január elsejei piacnyitásra történő felkészülésében, alapvetően az állami vagyongazdálkodási és postapiaci koncepciók hiánya miatt, ezért postapiaci stratégia elkészítését javasolta egyebek mellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Magyar Posta Zrt. gazdálkodásának ellenőrzéséről szóló jelentésében, amelyet pénteken ismertettek sajtótájékoztatón Budapesten.

Balkay Attila számvevő tanácsos elmondta: az ÁSZ azt javasolta a nemzeti fejlesztési miniszternek, hogy mielőbb készüljön postapiaci stratégia, azt hangolják össze a vagyonhasznosítási stratégiával, határozzák meg a Posta stratégiai jövőképét. Javasolták, hogy kövessék nyomon a Magyar Posta Zrt. liberalizációs felkészülését. Ezek alapján javasolták azt is, hogy vizsgálják felül a Posta középtávú üzleti terveit, eredményeit és beruházásait.

Arra a kérdésre, hogy a maradék egy év elég-e a piacliberalizációs felkészülésére Makkai Mária felügyeleti vezető azt mondta: szabályozás oldaláról elég az idő, a postának lehetnek nehézségei”

Forrás:
Postapiaci stratégiát javasol az ÁSZ, HVG.hu/MTI, 2011. december 2.
Hogyan gazdálkodott a Posta?, sajtóanyag, Állami Számvevőszék, 2011. december 2.
Jelentés a Magyar Posta Zrt. gazdálkodásának ellenőrzéséről, Állami Számvevőszék, 2011. november (pdf)