Skip to main content
közigazgatási informatika

Új honlapja van a meteorológiai szolgálatnak

Szerző: 2012. január 9.No Comments

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) megújult honlappal köszönti a 2012-es esztendőt. A portál nemcsak küllemében, hanem tartalmában is sokat változott. A Szolgálat, 142 éves hagyományainak megfelelően, azzal a céllal újította meg honlapját, hogy a lehető legjobban eleget tegyen előírt kötelezettségeinek, élet- és vagyonvédelmi feladatai ellátásának, a nagyközönség teljes körű tájékoztatásának.

Az új honlapon az érdeklődők pontos és friss előrejelzéseket, éghajlati és levegőkörnyezeti információkat találnak. A prognózisok mellett híreket, érdekességeket, beszámolókat is közöl a honlap a meteorológia világából és a Szolgálat tevékenységéről. A honlap OMSZ menüpontja alatt találhatók azok a közérdekű információk, melyek közlésére törvény vagy rendelet kötelezi a közintézményeket.

A kormány december közepén hagyta jóvá, hogy az OMSZ teljes jogú tagja legyen a Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF). Ez az intézmény 35 európai tagország számára biztosítja a világ legjobb előrejelzéseit. A teljes jogú tagsággal pontosabbak lesznek az előrejelzések, hiszen a magyarországi szakemberek is használhatják a központ szuperszámítógépeit, megkapjuk a nagyfelbontású rövid, közép és hosszú távú időjárási előrejelzéseket…”

Forrás:
Új honlapja van a meteorológiai szolgálatnak, Vidékfejlesztési Minisztérium, 2011. december 30.