Skip to main content
gazdaságinformatika

Budapestre költözteti beszerzései irányítását az IBM

Szerző: 2012. január 11.No Comments

„Budapestre költözteti globális beszerzési tevékenységének irányítását az IBM, a vállalat beszerzésekért felelős vezetője, John Paterson január végétől már a magyar fővárosban dolgozik majd – írta a Procurement Leaders című szaklap.

Az IBM beszerzésekért felelős vezetője a kínai Sencsenből költözteti tevékenységét a magyar fővárosba, hogy új beszállítói bázist alakítson ki és beszerzési munkatársakat keressen az afrikai, közel-keleti és kelet-európai régiókban – írta a Procurement Leaders című lap.

„Kelet-Európában például nem a nulláról kezdjük majd, mert a cégnek nagyszámú beszállítója van már itt” – mondta a lapnak Paterson, aki szerint a kulcsfeladat e beszállítók további növekedésének előmozdítása lesz.

Az IBM beszerzési területért felelős vezetőjének Budapestre költözése a lap szerint két szempontból is hasznos a cégnek: egyrészt az IBM-nek már van működési tapasztalata Magyarországgal, másrészt pedig a szakterület irányítója így közelebb is kerül az afrikai és közel-keleti beszállítókhoz.

A beszámolóból nem derül ki, hogy a költözéssel újabb munkahelyeket is létrehoz-e az IBM Budapesten, illetve a változás szükségessé tesz-e további befektetést Magyarországon.”

Forrás:
Budapestre költözteti beszerzései irányítását az IBM, HVG.hu/MTI, 2012. január 10.