Skip to main content
gazdaságinformatikatávközlés

Új kutatási központot és munkahelyeket hoz létre az IT Services Hungary

Szerző: 2012. január 11.No Comments

„Új kutatás-fejlesztési (k+f) központot és ezzel 70 új munkahelyet hoz létre még az idén Budapesten az IT Services Hungary a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében elnyert 314 millió forintos támogatás segítségével.

A 2500 főt foglalkoztató cég 2012-ben emellett még több száz új munkatárs felvételét tervezi különböző informatikai területekre. Az IT Services Hungary 2010 nyarán uniós forrásból indította el a telekommunikációs eszközök fejlesztését végző k+f tevékenységét Debrecenben, amelyet tovább bővít Budapesten a támogatás segítségével. A fővárosi projekt kiemelt területei közé tartozik a munkaállomások virtualizációja, az üzletmenet folytonosságát lehetővé tevő eszközök fejlesztése, a szervezeten belüli és szervezetek közötti együttműködés, kommunikáció hatékonyabbá tétele, valamint az önkiszolgáló funkciók modernizálása.

Ilosvai Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója a hvg.hu-nak elmondta, hogy a budapesti fejlesztőközpontban alapvetően kétféle tevékenységet folytatnak majd. Az egyik az autóflotta-szolgáltatások számítástechnikai és kommunikációs kiszolgálása. Így például sms-üzenetekkel lehet az autókat igénybe venni, és a fizetést rendezni. A másik tevékenységük az okostelefonok programozása, olyan szoftverek kifejlesztése, amelyek a szokványos eszközöket olyan tulajdonságokkal vértezik fel, amelyek a vállalati kommunikáció biztonsági előírásainak is megfelelnek.

Ilosvai elmondta, hogy a debreceni fejlesztőközpontjuk mellett azért fontos a budapesti centrum, mert a fővárosban ritkább programozási nyelvekhez értő és speciális tudással rendelkező szakembereket könnyebben tudnak toborozni. Az ügyvezető elmondta, hogy Magyarország rendkívül költséghatékony telephely az IT Services globális hálózatában, ezért is fejlesztik a két hazai centrumukat.

Az IT Services Hungary a T-Systems International leányvállalata, Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltatója.”

Forrás:
Új kutatási központot és munkahelyeket hoz létre az IT Services Hungary, HVG.hu/MTI, 2012. január 10.