Skip to main content
informatika

Új Microsoft leányvállalat a nyílt technológiák támogatására: Microsoft Open Technologies Inc.

Szerző: 2012. április 15.No Comments

Szokatlan lépésre szánta el magát a Microsoft. Új vállalatot alapított, amely nyílt forráskódú tervezetekkel, nyílt szabványokkal és interoperabilitási kezdeményezésekkel fog foglalkozni. A céget, amely a Microsoft 100 százalékos tulajdonában van, az anyavállalat Interoperability Strategy nevű részlegéből alakítják ki, kezdeti létszáma 50-75 fő lesz.

A meglepő fordulatot a cég és a nyílt forráskódú közösség közötti meglehetősen feszültséggel teli viszony teszi érdekessé. Ugyanakkor a változó hozzáállást jelzi, hogy a Microsoft immár az egyik legaktívabb hozzájáruló a Linux-rendszermag fejlesztéséhez. Az új vállalat elnöke szerint az anyavállalat részlegei továbbra is részt fognak venni a nyílt forráskódú fejlesztésekben, de az új cég lehetőséget fog adni arra, hogy külső projektbe rugalmasabban és új módon tudjanak bekapcsolódni. Céljuk az, hogy hidat képezzenek a Microsoft és rajta kívüli világ között.

Forrás:
Microsoft forms new subsidiary for open source, standards, Todd Bishop, GeekWire, 2012. április 12.
Announcing one more way Microsoft will engage with the open source and standards communities, Jean Paoli, Interoperability @ Microsoft, 2012. április 12.