Skip to main content
Internetjog

Kiállt az internet szabadsága mellett az ET

Szerző: 2012. május 2.No Comments

„Az Európa Tanács határozata arra ösztönzi a tagállamok szolgáltatóit, hogy önszabályozó kódexet alkotva biztosítsák a véleménynyilvánítás és a tájékoztatás szabadságát a világhálón.
Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése Strasbourgban határozatban szólította fel a tagállamokat, hogy biztosítsák a véleménynyilvánítás és a tájékoztatás szabadságát az interneten és az online média világában, a közszolgálati és a kereskedelmi szférában egyaránt.

Kódexbe vetve ■ A dokumentum szerint a tagállamoknak bátorítaniuk kell az internetszolgáltatókat és a mobiltelefon-szolgáltatókat arra, hogy önszabályozó kódexet alkossanak a véleménynyilvánítás és a tájékoztatás szabadságának biztosítása, az ehhez fűződő jogok érvényesítése érdekében.

Másfelől a határozat arra az álláspontra helyezkedik, hogy a jogellenes tartalomért ezeket a közvetítő szolgáltatókat is felelőssé kell tenni. Külön nevesíti a jogellenes tartalom vonatkozásában a gyermekpornográfiát, valamint az idegengyűlölő és rasszista diszkriminációt, a gyűlölet szítását, az erőszak és a terrorizmus hirdetését…”

Forrás:
Kiállt az internet szabadsága mellett az ET, Bitport/MTI, 2012. április 27.