közigazgatási informatika

Új kormányzati honlap indul az éghajlatváltozásról és a klímapolitikáról

Szerző: 2012. június 3.No Comments

„Célja, hogy mindenki a lehetőségeihez, felelősségéhez mérten csökkentse kibocsátását, és képes legyen alkalmazkodni a klímaváltozás elkerülhetetlen hatásaihoz. Magyarországon is megfelelő hazai politikák kialakításával kell elősegíteni a fenntartható, alacsony üvegházgáz-intenzitású és sikeresen alkalmazkodó gazdaság, ipar és társadalom létrehozását.

Időben fel kell készülni az éghajlatváltozás elkerülhetetlen káros hatásaira, különösen a szélsőséges időjárási események által okozott következményekre is. Meg kell határozni az ország társadalmi-gazdasági- természeti rendszereinek ellenálló képességét növelő beavatkozási irányokat. Az éghajlatváltozás hajtóerői elleni küzdelem mindenekelőtt az egyéni értékrendekben követeli meg a kevesebből jobbat’ szemlélet elterjedését.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal hozta létre ezt az oldalt, hogy áttekinthető módon tegye elérhetővé a klímapolitikához kapcsolódó hivatalos információkat. Így egyetlen helyen, közérthető formában jelenhet meg az érdeklődők előtt a klímapolitika – hosszú egyeztetési folyamatok eredményeként létrejött – összetett rendszere. A szaktárca fontosnak tartja, hogy a nemzetközi egyezmények, az európai uniós rendszerek és a jogszabályok, valamint a hazai klímapolitika alapjait jelentő hatályos dokumentumok és információk könnyen és rendszerezetten legyenek hozzáférhetők bárki számára. A honlap felhívja a figyelmet a kiemelt hazai és nemzetközi eseményekre, azok eredményeiről, a lényeges döntésekről, kezdeményezésekről, a megjelenő tanulmányokról folyamatos és hiteles tájékoztatást nyújt.”

Forrás:
Új kormányzati honlap indul az éghajlatváltozásról és a klímapolitikáról, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, 2012. május 25.