Skip to main content
gazdaság

Késik az állami internetes sportfogadás beindulása

Szerző: 2012. június 11.No Comments

„Bár az új online sportfogadói oldal indulását a Szerencsejáték Zrt. a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság idejére tervezte, a fejlesztés elhúzódása miatt a fogadóknak még várniuk kell az állami cég új szolgáltatására. A csúszást a korábbi téves sajtóhírekkel szemben nem az engedélyezési eljárás elhúzódása, hanem a beszállító késedelmes teljesítése okozza – mondta a lapnak Szentpétery Kálmán, a cég elnök-vezérigazgatója.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) engedélyezési eljárása, amire az állami cég a fejlesztés elhúzódása miatt július végéig kért és kapott haladékot, a teszteléssel párhuzamosan zajlik.

„A pontos indulás a tesztelési időszak hosszától függ, csak maximálisan ellenőrzött és jól működő rendszerrel indulunk” – mondta Szentpétery Kálmán, hozzátéve: céljuk, hogy hazacsábítsák azokat a fogadókat, akik jelenleg magyarországi engedéllyel nem rendelkező fogadóirodáknál játszanak. A többi szolgáltatótól eltérően a befizetésnél és a nyereménykifizetésnél sem vonnak le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik, átváltási jutalék sem terheli a fogadókat – emelte ki.

A lap ismerteti: az online piac töretlenül bővül, az European Lotteries – az európai állami szerencsejáték-szervező társaságokat tömörítő szervezet – az internetes fogadóirodák európai árbevételét 42 milliárd euróra teszi, ami után csak 100 millió eurót adóztak, a nyeremények kifizetése után megmaradó bevételük jelentős részét, akár 50 százalékát hirdetésekre, bónuszokra és egyéb promóciókra költötték.

A magyarországi engedéllyel nem rendelkező internetes szerencsejáték-szervezők itteni árbevételére csak becslések vannak, e szerint mintegy 100 milliárd forintra tehető a sportfogadásból, póker- és kaszinójátékokból származó bevétel, adót viszont nem fizetnek.”

Forrás:
Késik az állami internetes sportfogadás beindulása, HVG.hu/MTI, 2012. június 7.