Skip to main content
Internettársadalom

A szülőknek fogalmuk sincs, mit csinál a gyerek a neten

Szerző: 2012. június 27.június 30th, 2012No Comments

„Egy új kutatás szerint az internet tovább súlyosbította a tinik titkolózását – a szülők a sötétben tapogatóznak.

Míg a McAfee két évvel korábbi tanulmánya szerint a tinédzserek 45 százaléka próbálja elrejteni online tevékenységét a szülei elől, addig manapság ez az arány már 70 százalékra tehető – az ifjak ráadásul egészen ügyesen titkolóznak. Többségük (53%) rendszeresen törli a böngészési előzményeket, míg majdnem negyedük egy másodlagos, a szülők által nem ismert e-mail címet is fenntart, vagy létrehozott egy „szülőknek szánt” profilt valamely közösségi oldalon.

A szülők nagy része biztos abban, hogy ez az ő családjukban nem fordulhat elő, de biztos, ami biztos, hajlandó online felügyeleti eszközökhöz nyúlni (49%) és elkérni a csemete jelszavát (44%). Valamelyest tehát érthető, hogy a tinik némi privát térre vágynak a neten.

Míg a szülők 77,2 százaléka nem aggódik azon, hogy gyermeke az internettel csalna az iskolában, addig az ifjak 48,1 százaléka arról vallott, volt már arra példa, hogy a házi feladatnak vagy a dolgozat válaszainak online „jártak utána”. S míg a tinédzserek majdnem egyharmada hozzáfért már pornográf tartalomhoz, addig ezt csupán a szülők 12 százaléka sejtette…”

Forrás:
A szülőknek fogalmuk sincs, mit csinál a gyerek a neten, Hír24, 2012. június 24.